Dostępność
Cena
-
od
do
POTRAWY JARSKIE, NALEŚNIKI I INNE DANIA
Autor: Siostra Teresa Pachnik
Format: 11x18 cm
Oprawa miękka
Stron: 121
Dostępność: na zamówienie
POTRAWY MIĘSNE SIOSTRY LEONILII
Do sporządzenia smacznej potrawy nie jest konieczna zamożność, lecz umiejętności, a te posiada znana z audycji w Radiu Maryja Siostra Leonilla.
Siostra udziela porad kulinarnych w każdą środę od godz. 10.30 do 11.00. Dzięki tym poradom nauczyliśmy się piec dobre ciasta, robić sałatki, gotować zupy. Teraz pora na przepisy potraw mięsnych. Stosowanie do nich przypraw - jak stale zaznacza Siostra Leonilla - zależy od własnych upodobań oraz możliwości zdrowotnych. Indywidualny charakter można też nadać potrawom przez dekorację i sposób podania.
Niech więc przygotowywanie potraw z Siostrą Leonillą uprzyjemni tę tak ważną pracę i wzbudzi uznanie stołowników.
Format: 11,5 cm x 18,5 cm
Oprawa: miękka
Liczba stron: 148
ISBN: 83-88531-56-5
Dostępność: na zamówienie
PROMOCJA. 102 CIASTA Z OWOCAMI SIOSTRY ANASTAZJI
Wśród przepisów znajdują się ciasta ucierane, kruche i półkruche, francuskie, babki i biszkopty, a także ciasta drożdżowe, rolady i ciasteczka. W połączeniu z ulubionymi owocami tworzą niepowtarzalny smak.
Skorzystaj z doświadczenia i słynnych przepisów siostry Anastazji. Od 15 lat korzystają z nich miliony czytelników. Ciasta wykonane według jej receptur smakują wyśmienicie i zawsze się udają.
Autor: s. Anastazja Pustelnik FDC
ISBN: 978-83-277-1010-9
Stron: 256
Format: 146x202 mm
Oprawa: twarda
Dostępność: na zamówienie
PROMOCJA. MAKARONY SIOSTRY SALOMEI
Siostra Anastazja FDC
O makaronach wiemy prawie wszystko. Każdy przecież od czasu do czasu gotuje spaghetti, penne, świderki czy łazanki. Ale czy rzeczywiście jesteśmy takimi specjalistami? Nikt nie wie o makaronach tyle co Włosi. I to właśnie w słonecznej Italii, w przepięknym miasteczku Grottaferrata, położonym niedaleko Rzymu, Siostra Salomea przez wiele lat zgłębiała tajniki odpowiedniego przygotowywania makaronów.
Dania z makaronem są proste w wykonaniu, pożywne i sycące, ale żeby z nich wydobyć odpowiedni smak i to, co najcenniejsze, trzeba przestrzegać pewnych podstawowych zasad.
Dziś Siostra Salomea przekazuje je Państwu. Podpowiada, jaki makaron wybrać, jak go prawidłowo ugotować, jaki sos do niego przyrządzić. Mięsny, rybny, warzywny? Pikantny a może na słodko z truskawkami, suszonymi śliwkami, bakaliami, makiem czy jabłkami? Możliwości jest wiele
Makaron wcale nie musi być nudny. Dajmy się zaskoczyć bogactwem jego smaków.
Zdjęcia: Agnieszka Piątkowska
Wydanie: pierwsze
Data wydania: marzec
ISBN: 978-83-277-1363-6
Stron: 232
Format: 142x202 mm
Oprawa: miękka
Dostępność: na zamówienie
PRZETWORY Z DOMOWEGO OGRÓDKA. 200 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW...
Książka zawiera między innymi receptury na: przetwory z grzybów, warzywa konserwowane w soli, przystawki w słoikach, kremy warzywne, sosy do makaronu, warzywa i zioła suszone czy musztardy. Publikację otwiera wstęp, z którego można dowiedzieć się, w co należy się wyposażyć na samym początku. Wprowadzenie podpowie, jak zbierać, przechowywać i przedłużyć trwałość warzyw oraz jak etykietować przetwory. Znajdziemy tu także dział poświęcony kwiatom i ziołom. Sięgając po to opracowanie, dostajemy też przepisy na hity włoskiej spiżarni, takie jak passaty czy giardiniery. Z kolei smakosze kuchni indyjskiej znajdą tu różne receptury na sos chutney.
Odbiorcy:
- wegetarianie i wszyscy ci, którzy chcą urozmaicić i ubogacić zapasy w swoich spiżarniach oraz poszerzyć zakres wiedzy dotyczący sposobów konserwacji żywności
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- zawiera informacje dotyczące przygotowania blisko dwustu przetworów z warzyw, również włoskie passaty i giardiniery
- nie brakuje w niej porad i ciekawostek na temat przedłużania trwałości warzyw, dodatkowo zamieszczone zostały porady dotyczące wybranych jarzyn oraz ziół.
Autor/Autorzy: praca zbiorowa
Stron: 256
Oprawa: twarda, kolorowe ilustracje
Format: 165x235 mm
ISBN: 978-83-7971-275-5
Rok wydania: 2016
Wiek czytelnika: Edyta Tkaczyk-Borówka
Dostępność: na zamówienie
PYSZNOŚCI. KULINARNE POMYSŁY DLA MAŁYCH SZEFÓW KUCHNI
W książce znajdziecie wyjątkowe propozycje na każdy posiłek dnia wzbogacone o sprytne triki i ciekawostki. Dowiedzcie się, jak z pomocą balonika zrobić miseczki z czekolady, jak szybko i ładnie obrać mango, w jaki sposób sprawdzić świeżość jajka, jak przygotować własny ketchup i szybko pokroić cebulę.
Poznacie wiele ważnych sekretów, które dzieciom pozwolą nauczyć się samodzielności w kuchni, a rodzicom przyniosą radość ze wspólnego gotowania.
Oprawa: Twarda
Liczba stron: 160
Wydawnictwo: Znak literanova
Rok wydania: 2016
Dostępność: na zamówienie
SOS DLA TARCZYCY. DIETA W HASHIMOTO
Kompleksowy poradnik z najnowszymi doniesieniami naukowymi dotyczącymi zaleceń w chorobie Hashimoto oraz zbiór przepisów, z których samodzielnie można stworzyć kompletny jadłospis na wiele tygodni!
Najnowsza książka Anny Kowalczyk i Tomasza Antoniszyna. Tym razem autorzy mierzą się z chorobą Hashimoto. Zawiera szereg ciekawych i potrzebnych informacji dotyczących samej choroby i metod leczenia oraz holistyczny plan postępowania dietetycznego. Zbilansowana dieta ułożona została w praktyczny zbiór przepisów, z których na bazie ogólnodostępnych produktów samodzielnie można stworzyć kompletny jadłospis na wiele tygodni, który poprawi funkcjonowanie tarczycy.
Autorzy: Anna Kowalczyk, Tomasz Antoniszyn
ISBN: 978-83-8021-217-6
Okładka: miękka
Wymiary: 165 x 220 mm
Ilość Stron: 256
Dostępność: na zamówienie
SZYBKIE PRZEKĄSKI. 3 SKŁADNIKI/15 MINUT
Odbiorcy:
- osoby, które chcą szybko i tanio przygotować smaczne dania
- wszyscy, którzy chcą w prosty sposób z dostępnych w kuchni produktów przyszykować dania na każdą okazję
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- zawiera 55 przepisów, dzięki którym nie zabraknie nikomu pomysłów na smaczne dania
- do wykonania poszczególnych potraw wystarczą 3 składniki
- do przygotowania posiłków potrzebny jest jedynie kwadrans
- proponowane potrawy zapewnią potrzebną energię
- to świetne rozwiązanie dla wszystkich, którzy mają dość jadłodajni, konserw i mrożonek
- w poszczególnych rozdziałach znajdują się przepisy na dania na różne okazje
- nie trzeba wydawać fortuny na zbilansowaną dietę.
Autor/Autorzy: Mélanie Martin i Emanuela Cino
Stron: 104
Oprawa: twarda, kolorowe zdjęcia
Format: 195 x 227 mm
Rok wydania: 2017
Tłumaczenie: Zofia Pająk
ISBN: 978-83-7971-589-3
Dostępność: na zamówienie
WŁOSKIE SMAKI NA POLSKIM STOLE
Jeśli szukasz pomysłu na smaczną i nietypową kolację dla przyjaciół, to znajdziesz gotowe propozycje zestawów, jeśli natomiast potrzebujesz inspiracji, by przyrządzić prosty i zdrowy obiad lub wyborny deser, to z łatwością odnajdziesz właściwy przepis.
Ostrzegamy: czytanie pobudza wyobraźnię i zaostrza apetyt!
Książka powstała jako pomysł ciekawego duetu siostry Goretti i księdza Bronisława. Dla księdza Bronisława gotowanie jest od lat ulubionym hobby i jako amator podchodzi do gotowania z miłością (amator od amare – kochać). Siostra Goretti jest natomiast profesjonalistką. Prawie dwadzieścia lat była szefową kuchni 100 m od Watykanu w Domu Generalnym salwatorianów w Rzymie. Prawie piętnaście lat wspólnej pasji zaowocowało tą wspaniałą książką.
Autor: ks. Bronisław Jakubiec SDS, s. Goretti Rogowska CST
Format: 170x235
Stron: 192
ISBN: 978-83-7580-473-7
Dostępność: na zamówienie
ZDROWA DIETA PO POŚCIE LECZNICZYM. PONAD 100 PRZEPISÓW. PORADNIK ZDROWIE
Odbiorcy:
- osoby, które dzięki świadomemu odżywianiu chcą utrwalić efekty postnej kuracji
- wszyscy, którzy chcą poprawić jakość odżywiania poprzez wprowadzanie zdrowych produktów, bogatych w mikroelementy
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- zawiera wszelkie informacje potrzebne, by doprowadzić do harmonijnego procesu przemiany materii
- opisano w niej jak: odzyskać właściwe funkcjonowanie układu pokarmowego i zdrową florę jelitową, mieć więcej energii i sił witalnych, poprawić wyniki morfologii, doprowadzić do zrównoważonej gospodarki zasadowo-kwasowej, odmłodzić się, uzyskać i utrzymać zgrabną sylwetkę oraz prezentować się promiennie i świeżo
Autor/Autorzy: Dr med. Hellmut Lützner, Helmut Million
Stron: 128
Oprawa: miękka ze skrzydełkami
Format: 165 x 200 mm
Rok wydania: 2018
ISBN: 9788379714223
Dostępność: na zamówienie
ZDROWE ZUPY
Autorzy: Rebecca Katz, Mat Edelson
ISBN: 978-83-8021-103-2
Okładka: miękka
Wymiary: 165x220 mm
Ilość stron: 256
Dostępność: na zamówienie