POTRAWY JARSKIE, NALEŚNIKI I INNE DANIA

POTRAWY JARSKIE, NALEŚNIKI I INNE DANIA
POTRAWY JARSKIE, NALEŚNIKI I INNE DANIA
Jeśli lubimy naleśniki i zapiekanki, nie rezygnujmy z nich! To, co do tej pory wydawało się nam mało zdrowym jedzeniem, może mieć cenne wartości odżywcze! W trzeciej już książce z serii „Zdrowa kuchnia", s. Teresa pokazuje, jak można przygotować potrawy jarskie, naleśniki, zapiekanki, omlety i wiele innych dań w sposób prosty, smaczny, a przede wszystkim zdrowy! Autorka, znana z audycji kulinarnych w Radiu Maryja, zajmująca się od wielu lat propagowaniem zdrowego odżywiania w Polsce, a od niedawna także we Francji, wie, jakie dania są odpowiednie dla tych, którzy chcą żyć długo w dobrym zdrowiu. Dołączmy do nich!

Autor: Siostra Teresa Pachnik
Format: 11x18 cm
Oprawa miękka
Stron: 121

Dostępność: na zamówienie

Cena:

16,90 zł

egz.

POTRAWY MIĘSNE SIOSTRY LEONILII

POTRAWY MIĘSNE SIOSTRY LEONILII
POTRAWY MIĘSNE SIOSTRY LEONILII
Kto z nas nie lubi dobrze zjeść? Kto nie chciałby zaimponować rodzinie i gościom oryginalnym lub tylko dobrze przygotowanym daniem?

Do sporządzenia smacznej potrawy nie jest konieczna zamożność, lecz umiejętności, a te posiada znana z audycji w Radiu Maryja Siostra Leonilla.

Siostra udziela porad kulinarnych w każdą środę od godz. 10.30 do 11.00. Dzięki tym poradom nauczyliśmy się piec dobre ciasta, robić sałatki, gotować zupy. Teraz pora na przepisy potraw mięsnych. Stosowanie do nich przypraw - jak stale zaznacza Siostra Leonilla - zależy od własnych upodobań oraz możliwości zdrowotnych. Indywidualny charakter można też nadać potrawom przez dekorację i sposób podania.

Niech więc przygotowywanie potraw z Siostrą Leonillą uprzyjemni tę tak ważną pracę i wzbudzi uznanie stołowników.

Format: 11,5 cm x 18,5 cm
Oprawa: miękka
Liczba stron: 148
ISBN: 83-88531-56-5

Dostępność: na zamówienie

Cena:

17,90 zł

egz.

PROMOCJA. 102 CIASTA Z OWOCAMI SIOSTRY ANASTAZJI

PROMOCJA. 102 CIASTA Z OWOCAMI SIOSTRY ANASTAZJI
PROMOCJA. 102 CIASTA Z OWOCAMI SIOSTRY ANASTAZJI
102 ciasta z owocami Siostry Anastazji to zbiór sprawdzonych, tradycyjnych przepisów na wypieki z polskimi owocami. Wszystkie receptury oparte są na polskich produktach, dostępnych w każdym sklepie.

Wśród przepisów znajdują się ciasta ucierane, kruche i półkruche, francuskie, babki i biszkopty, a także ciasta drożdżowe, rolady i ciasteczka. W połączeniu z ulubionymi owocami tworzą niepowtarzalny smak.

Skorzystaj z doświadczenia i słynnych przepisów siostry Anastazji. Od 15 lat korzystają z nich miliony czytelników. Ciasta wykonane według jej receptur smakują wyśmienicie i zawsze się udają.

Autor: s. Anastazja Pustelnik FDC
ISBN: 978-83-277-1010-9
Stron: 256
Format: 146x202 mm
Oprawa: twarda

 



Dostępność: na zamówienie

Cena:

31,50 zł

egz.

PROMOCJA. MAKARONY SIOSTRY SALOMEI

PROMOCJA. MAKARONY SIOSTRY SALOMEI
PROMOCJA. MAKARONY SIOSTRY SALOMEI
Siostra Salomea fantastycznie gotuje. Uwielbiam jej kuchnię!
Siostra Anastazja FDC

O makaronach wiemy prawie wszystko. Każdy przecież od czasu do czasu gotuje spaghetti, penne, świderki czy łazanki. Ale czy rzeczywiście jesteśmy takimi specjalistami? Nikt nie wie o makaronach tyle co Włosi. I to właśnie w słonecznej Italii, w przepięknym miasteczku Grottaferrata, położonym niedaleko Rzymu, Siostra Salomea przez wiele lat zgłębiała tajniki odpowiedniego przygotowywania makaronów.

Dania z makaronem są proste w wykonaniu, pożywne i sycące, ale żeby z nich wydobyć odpowiedni smak i to, co najcenniejsze, trzeba przestrzegać pewnych podstawowych zasad.

Dziś Siostra Salomea przekazuje je Państwu. Podpowiada, jaki makaron wybrać, jak go prawidłowo ugotować, jaki sos do niego przyrządzić. Mięsny, rybny, warzywny? Pikantny a może na słodko z truskawkami, suszonymi śliwkami, bakaliami, makiem czy jabłkami? Możliwości jest wiele

Makaron wcale nie musi być nudny. Dajmy się zaskoczyć bogactwem jego smaków.

Zdjęcia: Agnieszka Piątkowska
Wydanie: pierwsze
Data wydania: marzec
ISBN: 978-83-277-1363-6
Stron: 232
Format: 142x202 mm
Oprawa: miękka


Dostępność: na zamówienie

Cena:

23,90 zł

egz.

PRZETWORY Z DOMOWEGO OGRÓDKA. 200 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW...

PRZETWORY Z DOMOWEGO OGRÓDKA. 200 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW...
PRZETWORY Z DOMOWEGO OGRÓDKA. 200 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW...
200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni.

Książka zawiera między innymi receptury na: przetwory z grzybów, warzywa konserwowane w soli, przystawki w słoikach, kremy warzywne, sosy do makaronu, warzywa i zioła suszone czy musztardy. Publikację otwiera wstęp, z którego można dowiedzieć się, w co należy się wyposażyć na samym początku. Wprowadzenie podpowie, jak zbierać, przechowywać i przedłużyć trwałość warzyw oraz jak etykietować przetwory. Znajdziemy tu także dział poświęcony kwiatom i ziołom. Sięgając po to opracowanie, dostajemy też przepisy na hity włoskiej spiżarni, takie jak passaty czy giardiniery. Z kolei smakosze kuchni indyjskiej znajdą tu różne receptury na sos chutney.

Odbiorcy:
- wegetarianie i wszyscy ci, którzy chcą urozmaicić i ubogacić zapasy w swoich spiżarniach oraz poszerzyć zakres wiedzy dotyczący sposobów konserwacji żywności

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- zawiera informacje dotyczące przygotowania blisko dwustu przetworów z warzyw, również włoskie passaty i giardiniery
- nie brakuje w niej porad i ciekawostek na temat przedłużania trwałości warzyw, dodatkowo zamieszczone zostały porady dotyczące wybranych jarzyn oraz ziół.

Autor/Autorzy: praca zbiorowa
Stron: 256
Oprawa: twarda, kolorowe ilustracje
Format: 165x235 mm
ISBN: 978-83-7971-275-5
Rok wydania: 2016
Wiek czytelnika: Edyta Tkaczyk-Borówka


Dostępność: na zamówienie

Cena:

36,70 zł

egz.

PYSZNOŚCI. KULINARNE POMYSŁY DLA MAŁYCH SZEFÓW KUCHNI

PYSZNOŚCI. KULINARNE POMYSŁY DLA MAŁYCH SZEFÓW KUCHNI
PYSZNOŚCI. KULINARNE POMYSŁY DLA MAŁYCH SZEFÓW KUCHNI
Przygotujcie puszyste placuszki serowe z bananami, ugotujcie wspólnie makaron z domowym pesto pachnącym świeżymi ziołami, lub, na deser, soczyste i słodkie owoce pod kruszonką. Ania pokazuje, że gotowanie to wspaniały pomysł na twórcze i radosne spędzenie czasu dla całej rodziny.

W książce znajdziecie wyjątkowe propozycje na każdy posiłek dnia wzbogacone o sprytne triki i ciekawostki. Dowiedzcie się, jak z pomocą balonika zrobić miseczki z czekolady, jak szybko i ładnie obrać mango, w jaki sposób sprawdzić świeżość jajka, jak przygotować własny ketchup i szybko pokroić cebulę.

Poznacie wiele ważnych sekretów, które dzieciom pozwolą nauczyć się samodzielności w kuchni, a rodzicom przyniosą radość ze wspólnego gotowania.

Oprawa: Twarda
Liczba stron: 160
Wydawnictwo: Znak literanova
Rok wydania: 2016

 



Dostępność: na zamówienie

Cena:

40,50 zł

egz.

SOS DLA TARCZYCY. DIETA W HASHIMOTO

SOS DLA TARCZYCY. DIETA W HASHIMOTO
SOS DLA TARCZYCY. DIETA W HASHIMOTO

Kompleksowy poradnik z najnowszymi doniesieniami naukowymi dotyczącymi zaleceń w chorobie Hashimoto oraz zbiór przepisów, z których samodzielnie można stworzyć kompletny jadłospis na wiele tygodni!



Najnowsza książka Anny Kowalczyk i Tomasza Antoniszyna. Tym razem autorzy mierzą się z chorobą Hashimoto. Zawiera szereg ciekawych i potrzebnych informacji dotyczących samej choroby i metod leczenia oraz holistyczny plan postępowania dietetycznego. Zbilansowana dieta ułożona została w praktyczny zbiór przepisów, z których na bazie ogólnodostępnych produktów samodzielnie można stworzyć kompletny jadłospis na wiele tygodni, który poprawi funkcjonowanie tarczycy.

Autorzy: Anna Kowalczyk, Tomasz Antoniszyn
ISBN: 978-83-8021-217-6
Okładka: miękka
Wymiary: 165 x 220 mm
Ilość Stron: 256

Dostępność: na zamówienie

Cena:

37,80 zł

egz.

SZYBKIE PRZEKĄSKI. 3 SKŁADNIKI/15 MINUT

SZYBKIE PRZEKĄSKI. 3 SKŁADNIKI/15 MINUT
SZYBKIE PRZEKĄSKI. 3 SKŁADNIKI/15 MINUT
Masz mało czasu, pieniędzy oraz niewielką kuchnię i chcesz gotować? W książce znajduje się 55 bardzo łatwych przepisów. Możesz z nich skorzystać i przygotować na przykład: szaszłyki z kurczaka marynowanego, tortelini z czerwoną papryką, waniliowe mascarpone albo cheescake z cytryną. Dzięki tym przepisom zrobisz mnóstwo dobrego jedzenia z 3 składników i tylko w 15 minut! W poradniku są działy poświęcone: późnym śniadaniom, szybkim przekąskom, znajdziesz coś lekkiego na ząb, dania na co dzień, posiłki ze znajomymi i desery.

Odbiorcy:
- osoby, które chcą szybko i tanio przygotować smaczne dania
- wszyscy, którzy chcą w prosty sposób z dostępnych w kuchni produktów przyszykować dania na każdą okazję

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- zawiera 55 przepisów, dzięki którym nie zabraknie nikomu pomysłów na smaczne dania
- do wykonania poszczególnych potraw wystarczą 3 składniki
- do przygotowania posiłków potrzebny jest jedynie kwadrans
- proponowane potrawy zapewnią potrzebną energię
- to świetne rozwiązanie dla wszystkich, którzy mają dość jadłodajni, konserw i mrożonek
- w poszczególnych rozdziałach znajdują się przepisy na dania na różne okazje
- nie trzeba wydawać fortuny na zbilansowaną dietę.

Autor/Autorzy: Mélanie Martin i Emanuela Cino
Stron: 104
Oprawa: twarda, kolorowe zdjęcia
Format: 195 x 227 mm
Rok wydania: 2017
Tłumaczenie: Zofia Pająk
ISBN: 978-83-7971-589-3


Dostępność: na zamówienie

Cena:

24,50 zł

egz.

WŁOSKIE SMAKI NA POLSKIM STOLE

WŁOSKIE SMAKI NA POLSKIM STOLE
WŁOSKIE SMAKI NA POLSKIM STOLE
siążka Włoskie smaki na polskim stole w prosty sposób prezentuje ponad 160 przepisów – od przystawek po desery, tak by każdy mógł przygotować wyśmienitą ucztę.

Jeśli szukasz pomysłu na smaczną i nietypową kolację dla przyjaciół, to znajdziesz gotowe propozycje zestawów, jeśli natomiast potrzebujesz inspiracji, by przyrządzić prosty i zdrowy obiad lub wyborny deser, to z łatwością odnajdziesz właściwy przepis.

Ostrzegamy: czytanie pobudza wyobraźnię i zaostrza apetyt!

Książka powstała jako pomysł ciekawego duetu siostry Goretti i księdza Bronisława. Dla księdza Bronisława gotowanie jest od lat ulubionym hobby i jako amator podchodzi do gotowania z miłością (amator od amare – kochać). Siostra Goretti jest natomiast profesjonalistką. Prawie dwadzieścia lat była szefową kuchni 100 m od Watykanu w Domu Generalnym salwatorianów w Rzymie. Prawie piętnaście lat wspólnej pasji zaowocowało tą wspaniałą książką.

Autor: ks. Bronisław Jakubiec SDS, s. Goretti Rogowska CST
Format: 170x235
Stron: 192
ISBN: 978-83-7580-473-7

Dostępność: na zamówienie

Cena:

37,40 zł

egz.

ZDROWA DIETA PO POŚCIE LECZNICZYM. PONAD 100 PRZEPISÓW. PORADNIK ZDROWIE

ZDROWA DIETA PO POŚCIE LECZNICZYM. PONAD 100 PRZEPISÓW. PORADNIK ZDROWIE
ZDROWA DIETA PO POŚCIE LECZNICZYM. PONAD 100 PRZEPISÓW. PORADNIK ZDROWIE
Jak smacznie i wartościowo odżywiać się po leczniczym poście? Jak zachować zdrowie, szczupłą sylwetkę i dobre samopoczucie? W książce znajdziemy wskazówki dotyczące aktywnego stylu życia i nowego startu po tygodniu postu. Dodatkowo zamieszczone zostały optymalne i sprawdzone przez lata propozycje posiłków po zakończeniu postu. Są też instrukcje wychodzenia z postu krok po kroku przez pierwsze dni, szczegółowy plan menu na pierwsze 6 dni po zakończeniu postu i wskazówki odnośnie do zastosowania innych dobroczynnych zabiegów oraz ponad 100 przepisów na smakowite dania na śniadanie, obiad i kolację.

Odbiorcy:
- osoby, które dzięki świadomemu odżywianiu chcą utrwalić efekty postnej kuracji
- wszyscy, którzy chcą poprawić jakość odżywiania poprzez wprowadzanie zdrowych produktów, bogatych w mikroelementy

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- zawiera wszelkie informacje potrzebne, by doprowadzić do harmonijnego procesu przemiany materii
- opisano w niej jak: odzyskać właściwe funkcjonowanie układu pokarmowego i zdrową florę jelitową, mieć więcej energii i sił witalnych, poprawić wyniki morfologii, doprowadzić do zrównoważonej gospodarki zasadowo-kwasowej, odmłodzić się, uzyskać i utrzymać zgrabną sylwetkę oraz prezentować się promiennie i świeżo

Autor/Autorzy: Dr med. Hellmut Lützner, Helmut Million
Stron: 128
Oprawa: miękka ze skrzydełkami
Format: 165 x 200 mm
Rok wydania: 2018
ISBN: 9788379714223


Dostępność: na zamówienie

Cena:

31,10 zł

egz.

ZDROWE ZUPY

ZDROWE ZUPY
ZDROWE ZUPY
Na podstawie własnego doświadczenia opieki nad chorymi, Rebecca Katz, opracowała receptury zup przywracających siłę i zdrowie osobom cierpiącym nawet na bardzo poważne schorzenia. Twierdzi, że odpowiednio przygotowane zupy mają niezwykłą zdolność odżywiania i uzdrawiania ciała. Autorka podpowiada, jak wykorzystać sezonowe produkty, by zachować witalność przez cały rok. Jej przepisy są różnorodne – od tradycyjnych bulionów (które mogą być bazą do tworzenia innych dań), przez rozmaite zupy w postaci kremów, po tradycyjne zupy lecznicze.

Autorzy: Rebecca Katz, Mat Edelson
ISBN: 978-83-8021-103-2
Okładka: miękka
Wymiary: 165x220 mm
Ilość stron: 256

Dostępność: na zamówienie

Cena:

38,30 zł

egz.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony